lauantai 23. heinäkuuta 2016

Munakoisoa helposti ja herkullisesti

Hieman on kulunut aikaa viime postauksestani,mutta helteellä ei tule niin paljon kokattua,ja keittiössä syntyy lähinnä salaatteja tai muita kylmiä ruokia. Tässä kuitenkin helppotekoinen ja herkullinen munakoisoruoka,joka sopii hyvin lisäkkeeksi  tai vaikka leivän päälle. 
Munakoisoa ostaessa on tärkeää että munakoison pinta on kiiltävä,ja sen pitää tuntua mahdollisimman kevyeltä. Painavassa munakoisossa on paljon siemeniä,joten kannattaa valita mahdollisimman kevyt munakoiso.

Munakoisoa helposti herkullisesti
  • 1 suuri munakoiso tai 2 pienempää
  • 2 -3  tomaattia,kuutioituna
  • 1 vihreä chili,ohuiksi renkaiksi paloiteltuna
  • kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
  • 4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • ½ dl sitruunamehua
  • karkeaa suolaa
Munakoiso kuoritaan j a leikataan noin puolentoista sentin paksuisiksi palasiksi.  Munakoisopalojen pinnat sivellään oliiviöljyllä ,niin että oliiviöljyä tulee 1 tl per munakoisopalan pinta.(2 tl per munakoisopala).
Munakoisopalat paahdetaan uunissa 250 C-asteessa tasan 15 minuuttia. Uunista ottaessa palaset saattavat tuntua kovilta,mutta ne pehmenevät vähitellen. Munakoisopalojen jäähdyttyä ne asetellaan kannelliseen  astiaan keroksittain: kerros munakoisopaloja,päälle tomaattikuutioita,chilirenkaita,sitruunamehua ,oliiviöljyä sekä suolaa. Nåin tehdään kunnes kerroksia on 3. Munakoison annetaan marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua,jonka jälkeen päälle  asetellaan  tuoreita korianterin lehtiä. Tähän voi lisätä myös fetakuutioita.Munakoisoruoka säilyy jääkaapissa 3 päivää.
Tämä ohje on täkäläisen keittiömestarin.Ohjeen mukaan paahdettuja munakoisopaloja (ilman marinointia) voi lisätä esimerkiksi pataruokiin ym,

Munakoisoa on täällä blogissa tehty lähes 40 kertaa.Niiden ohjeet löytyvät"munakoiso".tagin alta,täältä
Helteiden vuoksi tuli tehtyä myös jäätelöä...Tässä kookospohjainen kahvijäätelö.

13 kommenttia:

  1. Pitäisi tehdä itsekkin taas vaihteeksi jäätelöä mutta yksi projekti ensin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli>Itse tehty jäätelö on helppotekoista. Ennen tein jäätelökoneella mutta se ei nyt toimi enään,mutta ilman sitäkin onnistuu.

      Poista
  2. Äggplanta är så gott och det här låter jättegott. Glassen ser också så god ut, mmm med kaffesmak.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Här älskar man äggplanta,t.ex man hittar det i nästan varje falafelplats.Tack,glassen var nog mycket god:)

      Poista
  3. En ole vieläkään tehnyt jäätelöä vaikka on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa. Munakoisoa tulee itse käytettyä aivan liian vähän vaikka pidän siitä. Hyvää alkanutta viikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:no nyt teillä on sopivat säät jäätelöntekoa varten;:D Munakoiso on ihanan monipuolinen kasvis,itse käytän sitä paljonkin.Kiitos samoin sinulle hyvää viikkoa Marjo:)

      Poista
  4. Munakoiso on viime aikoina ollut yksi suosikkiaineksista, ja onneksi maistuu myös kolme vuotiaalle, kunhan en kerro mikä se oikeasti on ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro:munakoisosta saa kyllä tehtyä ihania herkkuja:=) ja kiva että maistuu juniorillekin:)

      Poista
  5. Kuolaus...Jukka just grillasi tänään yrttiöljyttyjä munakoisoja ihan löllöiksi - ihanaa! Munakoisolla harvoin menee vikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merituuli>ooh,ihanaa!Grillattuna munakoiso onkin ihanaa,etenkin jos siihen tulee sitä ihanaa savuista makua:)

      Poista
  6. Ja meillähän tulee kun on puugrilli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merituuli:lucky you:) Mulla ei ole grilliä mutta onneksi täällä saa niin monessa paikassa savuisen makuista munakoisoa:)

      Poista
  7. Munakoisot on herkkua! Pitääkin kokeilla tällä ohjeella, nam <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...