maanantai 27. heinäkuuta 2015

Muutamia kivoja paikkoja Helsingissä

Nyt kesällä Helsingissä en käynyt varsinaisesti syömässä missään ravintolassa;asuin suurimman osan ystäväni luona ja osittain poikani pikku perheen luona ja tein salaatteja (lohella!) ja söin paljon ruisleipää,koko vuoden edestä suurinpiirtein;D Mutta kävin myös siellä sun täällä joko kahvilla,aamiaisella,lounaalla tai viinilasillisen merkeissä.Tässä postauksessa tulee sitten aika monta kuvaa ,joista lähes kaikki on napsittu puhelimella.Ensimmäisen kuvan ihana puuroaaminainen on Kuppi&Muffinista,johon tutustuin ensin ruokakierroksen aikana,ja sitten kävin siellä puuroaamiaisella.Puuroaamainen,johon kuuluu päivittäin vaihtuvan puuron lisäksi kahvi ja tuoremehu,on ihana samoin kuin paikkakin :) 
Ihania tuotteita Kuppi&Muffinin vitriinissä
Ja houkuttelevan näköiset muffinit.Olisin mennyt tuonne useamminkin,mutta paikka oli suurimman osan heinäkuuta kiinni.Tästä tuli muuten mieleen se,että useat ruokapaikat Suomessa  sulkeutuvat heinäkuussa loman ajaksi.Täällä sellaista ei koskaan tapahdu,ehkä vuorotellaan henkilökunnan kanssa loma-aikana.
Kävin muutaman kerran aamiaisella Kiilassa,jonka huomasin ihan sattumalta kävellessäni Kalevankadulla.
Kiilan aamiainen on aika perus,mutta hyvin myös tällainen ei-makkaransyöjä löytää tuolta hyvän ja täyttävän aamiaisen buffettipöydistä. Kiilan aamiaisella  on mahtava hinta-laatusuhde:mistä muualta löytyy tällainen aamiainen 7½ eurolla?
Kiilan plussina ovat myös keskeinen sijainti ja näköala:) Kuvasta huomaa että olin hyvin aikaisin liikkeellä;heräävää kaupunkia on aamiaisen ohessa mukavaa seurata ikkunan kautta:)
Keskuskadun Street Kitchenissä kävin  muutaman kerran lounaalla.Buffetin valikoima on runsas ja hyvä ja maksu menee annoksen painon mukaan.
Ja niin se vaan on että Suomessa ollessani himoan lohta,lohta ja lohta....Täälläkin tuli täytettyä kippo yleensä lämminsavulohella.
Muutaman kerran kävin Bulevardin Casa Italiassa,joka on todellinen pieni pala Italiaa Helsingissä:) Veljenihän oli tätä  perustamassa:hän oli usean vuoden ajan miettinyt paikkaa Helsingissä missä voi sekä ostaa herkkuja ja istua niitä syömässä ,mutta hän ei ole tässä enään mukana muuten kuin elintarvikkeiden toimittajana eli paikka on nyt kokonaan mukavien italialaisten omistama.
Makkaransyöjille herkullisia italialaisia makkaroita.Juustot eivät mahtuneet kuvaan....
ihanan rustiikkinen ilme Casa Italiassa
Casa Italiastasta löytyy kaikenlaisia italialaisia herkkuja.
Casa Italiassa melkein luulee olevansa Italiassa...Tässä Emanuela:)
Kävin kerran myös Malminkadun Zaafranissa. Delikaupan webbisivut kaipaavat uudistusta mutta sisältä löytyy kaikenlaisia herkkuja kuten hyvää tahinia. Nasarettilaisen arabiperheen tuottamaa Al Arz-tahinia käytän itsekin,tosi hyvää:)
Vitriineissä on kaikenlaisia houkuttelevia itämaisia herkkuja,joita voi syödä paikan päällä tai ostaa mukaansa.
Zaafranin menu on kirjoitettu liitutaululle.
Robert's Coffeen Gelato Factoryssä kävin katsomassa. Mukavan näköinen paikka,jossa voi seurata miten artesaanijäätelöitä valmistetaan lasiseinän takana.Liitutaulun mukaan tuolla on jopa koirille omaa jäätelöä!
Robert's Gelato Factoryn jäälelöä oli tarkoitus kokeilla mutten ehtinytkään.Mutta herkulliselta näyttivät nuo jäätelöt!

20 kommenttia:

  1. Hyvät mestat olet löytänyt. Tykkäsin tuosta näköala ikkunasta - lisästä postauksessa.

    Hurrjan ihana nurkkaus Casa Italiassa ! Tiiliseinä, tynnyripöytä ja nuo tyynyt :)

    Tahini - nam ! Sinähän minut olet siihen tutustuttanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:kiitos:) Näköala Kiilasta oli tosiaankin plussaa;) Sinäpä viihtyisit Casa Italiassa kun opetat italiaa.Siellähän pääsee sitä puhumaan.Tuo nurkkaus on aika hyvä'!
      Tahini,sellainen aines jota aina löytyy kaapistani:)

      Poista
  2. Så mycket gott och helt nya platser för mig, Tack för att du delar med dig.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:varje år hittar jag nya trevliga platser i Helsingfors:)

      Poista
  3. Pala Key Lime Pie:ta ja kupillinen kahvia kiitos. Ihanan näköinen paikka tuo Kuppi&Muffinsi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:se Key Lime PIe näyttikin ihanalta;tosi kiva paikka tuo Kuppi &Muffini:)

      Poista
  4. Oi, pitääkin testata tuo Casa Italia! Miten en olekaan vielä siellä käynyt, en edes ole huomannut koko paikkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia:ehdottomasti suosittelen testaamaan Casa Italiaa jos haluaa tuntea olevansa Italiassa tai tykkää italialaisesta ruuasta.

      Poista
  5. Kuppi ja Muffini on kyllä oma lemppari <3 :) ja hei, kiitos tuosta Robert's Coffeen jäätelövinkistä, sinne on päästävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:ihana paikka se onkin,harmi että oli kiinni suurimman osan Suomi-vierailuani.Oli kiva nähdä että Robert's Coffee oli laittanut pystyyn tuollaisen jäätelöpaikan,joita täällä etelässä näkee useitakin:) Oli tosi kivan näköinen:)

      Poista
  6. Robert's Coffeeb Gelato Factory - vinkki tuli tarpeeseen, täytyypä käydä tsekkaamassa joskus sorbettivalikoima! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeva,suosittelen vaikken itse ehtinyt syödä,tosin maistoin sitruunamakua ja oli hyvää.

      Poista
  7. Kiitos vinkeista Jael, meilla on Suomen matka vasta edessa ja Helsingissa olisi tarkoitus viettaa vahan myös aikaa, jospa ehtisi johonkin naista? Meillakin on tarkoitus syöda suurin osa aterioista kylapaikoissa, ulkona syöminen on taalta katsoen Suomessa kallista, kahvit ja herkut varsinkin tuntuvat olevan aika kalliita kun taas taalla ne ovat aika edullisia juttuja. Lohta lohta aion minankin herkutella, sen hinta kun on nykyisin aika korkea taalla. Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:ole hyvä vaan ja toivottavasti säät suosivat kun olette Suomessa:)Minäkin söin suurimman osan aterioista kylapaikassa,usein itse kokaten . Suomessa kahvilla käynti on kallista tännekin verrattuna mutta esim. tuolla Casa Italiassa hyvä espresso on 1,5 eur,ja Kaffecentralilla,jolla on Helsingissä 3 toimipaikkaa,on edullista ja todella hyvää kahvia.LOhta söin Suomessa PALJON,kun se täälläkin on kallista. KIitos:)

      Poista
  8. Oli taas niin herkullinen postaus. Pitää muuten testata edes joitain noista paikoista, kun seuraavan kerran eksyn Helsinkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria:ihan kivoja paikkoja oli kaikki nuo:) Kiitos:)

      Poista
  9. Tahini ei sesam, sesam, minulle aukene, mutta tuo Robert's Coffeen jääteläpaikka on ihana ja kiva kun koiratkin on huomioitu. Saitpa edullisesti kunnon aamaisen, täällä me R:n kanssa ihmettelemme.

    Mikä harmi, että en tajunnut, kun olit täällä, että meidän saarella on sellainen kioski-ravintola, josta saa erityistä herkkua: mantelijauhosta tehtyä suklaakakkua. Sen viipaleen päälle laitetaan jäätelöpallo ja sitten siihen roiskitaan vähän suklaakastiketta ja sen kanssa meillä oli eilen iso tee. Kioski oli täynnään japanilaisia turisteja matkalla Aallon huvilalle, joka on siitä vain muutama sata metriä. Arvaa vaan ostettiinko viikonlopuksi taas lohta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena;sinä et vaan ole saanut tahinia oikein hyvälllä tavalla tehtynä,joten se ei ole auennut.Itse en voi olla ilman sitä....Ja tosi kiva kun koirillekin on oma jäätelö:) Hurjan edullinen tosiaankin tuo aamiainen ja ihan keskustassa tuo paikka! Kuulostaa hyvältä tuo mantelijauhokakku,varmaankin gluteeniton. Ja lohta,nam....katselin siellä uudessa Sarona Marketin kalakaupassa isoja purotaimenia;nehän ovat lohen sukulaisia mutta aika tyyriitä.,Kasvavat täällä pohjoisessa ja sinne kalakauppaan tulee joka aamu tuore lähetys niitä.

      Poista
  10. Kiva blogi sinulla, alan seuraamaan! :) jos kiinnostaa seurata meidän perhe-elämää ja muuta arkea, blogini löytyy täältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna: kiva kun löysit tänne;) tulenkin vastavierailulle

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...