lauantai 19. huhtikuuta 2014

Uunipaahdettua tofua sitruunalla,luumuilla,kalamataoliiveilla ja persiljalla ,sekä ihana piknikkipaikka:)

Kamala kuva mutta tämä on hyvää!
Kun  ystäväni sai Gould Farmissa asuneelta ystävältään Gold Farmin keittokirjan,jonka tekoon tuo ystäväkin oli osallistunut;poimin kirjasta heti sitruunalla maustettujen kikherneiden ohjeen,jonka postasinkin helmikuussa.Huomasin samaisessa kirjassa pari muutakin kiinnostavaa ohjetta,ja toisen niistä toteutin viime viikolla. Kuvasin ne 2 ohjetta kameralla jotta muistaisin ne.Tästä tofuruuasta tuli hyvää mutta kuva ei nyt anna ihan kaikkein parhainta kuvaa siitä....mutta hyvää oli:). Pienensin ohjeen määriä ja punasipuli muuttui keltasipuliksi,mutta muuten ainekset olivat samat kuin ohjeessa.

Uunipaahdettua tofua sitruunalla ,luumuilla,kalamataoliiveilla ja persiljalla
  • 300 gr kiinteää tofua,kuutioituna
  • 2½ rkl oliiviöljyä
  • 2½ rkl vehnätöntä soijakastiketta (tamari)
  • 1 sipuli (ohjeessa oli punasipulia,minä käytin keltasipulia)
  • 2 valkosipulin kynttä,murskattuna
  • 8 kuivattua luumua (siemenet poistettu)pieniksi paloiksi paloiteltuna
  • 8 kalamataoliivia ,puolitettuna
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • suolaa,mustapippuria
Laita tofukuutiot kulhoon ja lisää niihin 1½ rkl oliiviöljyä ja 1½ rkl tamaria.Sekoita kunnes öljyä ja tamaria  on kaikkien kuutioitten pinnalla.   Levittele tofukuutiot leivinpaperin päällystämälle uunipellille ja paahda niitä  20-25 minuuttia 180 C-asteessa ,kunnes tofukuutioiden pinta on rapeutunut mutta sisus on pehmeää. Tofu voi uunissa kuivahtaa helposti joten kannattaa tarkistaa hieman ennen ovatko ne jo valmiita.Lämmitä loppuöljy paistinpannulla ja paista sipulia keskilämmöllä ,kunnes sipuli pehmiää,noin 3 minuutin ajan.Lisää valkosipuli ja paista kunnes  valkosipuli alkaa saada väriä. Lisää nyt luumut ja kalamataoliivit,laske lämpötilaa ja anna luumujen ja oliivien pehmentyä;noin 10 minuuttia .Lisää hieman öljyä jos ainekset tuntuvat palaavan pohjaan. Nosta nyt lämpötilaa ja lisää  noin desi vettä ja anna kastikkeen kuivua melkein kokoon.  Lisää paahdetut tofukuutiot,sitruunamehua ja lopputamari sekä persilja.Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.Tarjoa vaikka riisin kanssa.
Pari postausta sitten kirjoitin ihanan uuden lempipaikkani Saronan Little Italy-ravintolakompleksista,joka ei silloin vielä ollut auki.Nyt viime viikolla Little Italy oli sitten avatty ja kävin kurkistamassa sen Picnic-nimiseen puoleen,jossa ulkoseinällä oli hyllyttäin piknikkoreja,sekä olkisia  että pahvisia;ekopahvista valmistettuja.
Olin tuolla erittäin aikaisin aamulla eikä mikään ollut vielä valmista,mutta Picnicistä voi ostaa salaatteja,voileipiä,ym. sekä juotavaa,kuten viiniä,vuokrata/lainata kori  ja mennä vaikka Saronan vihreille alueille lounaalle korin kanssa,jonka mukana tulee kaikki tarvikkeet ja huopakin löytyy tarvittaessa.Aika ihana idea!
Koska tulin liian aikaisin oli Italiasta tuotu jäätelövaunukin vielä sisällä.... Little Italyn Picnicissä on seinät maalattu Italian väreillä ja taustalla kuuluu italialaista musiikkia.
Ulos oli laitettu paikan piknikkoreja näytille.

6 kommenttia:

  1. Että on herkun näköistä :) ja sana Italia tässä kohtaa kevättä laittaa ihan huokailemaan, toivottavasti meillä on heinäkuussa liput sinnepän...oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu:) ja voin kuvitella että Italia saa huokaamaan;D kiva matka teillä sitten tiedossa kesällä!

      Poista
  2. Uskomattoman upea idea !!!! Toimii...odotan innolla kesäkuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:no ehdottomasti! Pianhan se kesäkuu jo tulee...

      Poista
  3. Siis tuonne on kyllä päästävä piknikille!!!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...